tiistai 7. helmikuuta 2017

HÄRKÄPAPUSÄMPYLÄT


Tiirinkosken tehtaan omassa maassa viljelty härkäpapu on mainiota joko sellaisenaan esimerkiksi keitettynä lisukkeena, rouheena kasvispihveissä tai jauhona loistavissa härkäpapusämpylöissä. Härkäpavussa on paljon proteiinia ja tärkeitä kivennäisaineita ja se on kaiken lisäksi luontaisesti gluteenitonta.

Härkäpapujauhoilla voi korvata ohjeessa kuin ohjeessa 2 desilitraa normaaleista jauhoista, mutta tässä yksi loistava resepti, johon maku tulee härkäpavusta sekä aurinkokuivatuista tomaateista.


50 g hiivaa
1 rkl sokeria (tai siirappia)
3/4 dl oliivioljyä
2 tl suolaa
5 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl härkäpapujauhoa
n. 2,5 dl sämpyläjauhoja
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
n. 0,5 dl aurinkokuivatun tomaatin paloja

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää veteen kaurahiutaleet, oliiviöljy, suola, sokeri sekä pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita jauhot keskenään. Voit halutessasi korvata tavalliset kaurahiutaleet, sämpylä-, sekä vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla, jos haluat gluteenittoman lopputuloksen.

Lisää jauhoseos pieninä erinä nesteeseen ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 astetta). Vaivaa kohonnut taikina ja leivo haluamasi kokoisia sämpylöitä. Nostata liinan alla ja paista sämpylät noin 12-15 minuuttia uunista riippuen.

Nauti sellaisenaan tai keiton lisukkeena. Aurinkokuivatun tomaatin tilalle voit vaihtaa esimerkiksi raastettua juustoa, porkkanaa tai muuta makusi mukaan. Vain mielikuvitus on rajana! Ja eikun herkuttelemaan. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Olemme auki ti-pe 11-18, la 11-17 ja su 12-17. Tervetuloa!