maanantai 23. toukokuuta 2016

TENSIRA TEKSTIILIT - SEKOITUS SUOMALAISIA, RANSKALAISIA JA QUINEALAISIA PERINTEITÄ

Taas on kaupalla ihastuttavaa uutta hypisteltävänä! Pohjoismaista estetiikka ja ajattomia sisustuskankaita - Tensiran tyynyt ja patjat tuovat kodikkuutta ja lämpöä sisustukseen sekä kesäterassille. Yrityksen takana ovat suomalaiset Tuulia Mäkinen-Diallo sekä Hamidou Diallo, jotka ovat tuoneet yhteen suomalaisia, ranskalaisia sekä guinealaisia perinteitä. Tensiran tekstiilejä myydään useissa paikoissa ympäri maailmaa, kuten Amerikassa, Japanissa, Tanskassa ja Sveitsissä. Pelkästään jo Ranskassa Tensiralla on yli neljäkymmentä jälleenmyyjää ja laaja asiakaskunta!

Kuva: Tensira
Kaikki kankaat ommellaan, kudotaan ja värjätään käsin Tensiran työpajassa Länsi-Afrikassa. Tyynyjen ja patjojen täytteenä on käytetty kapokkia, mikä on onttoa, kevyttä ja myrkytöntä luonnonkuitua. Kankaat ovat 100 % puuvillaa ja ne voidaan pestä koneessa 40 asteessa.

Kuva: Tiirinkosken Tehdas

Tuulia ja Hamidou haluavat olla vahvasti mukana edistämässä guinelaisen käsityöperinteen jatkuvuutta. Tensiran työpaja avautui kesäkuussa 2011. Jo vuoden kuluttua työpajan oli muutettava suurempiin tiloihin, jotta kasvaneeseen kysyntään voitiin vastata. Tänä päivänä Tensiran työpajassa työskentelee täysiaikaisesti yli 20 henkeä, joille tarjotaan hyvät ja oikeudenmukaiset työolosuhteet. Eetisyys ja laadukkuus ovat näille yrittäjille sydämenasia.

Kuva: Tiirinkosken Tehdas

Kuva: Tensira
 Tulkaahan silmäilemään ja suunnittelemaan uutta ilmettä kesäterassille <3